posti(at)kuljetusheikkila.com

Kuljetus VH Heikkilä Oy:n historiaa

Kuljetus VH Heikkilä Oy:n pyörät pyörähtivät liikkeelle vuonna 1956, kun serkukset Veini Heikkilä ja Nestori Pääkkö hankkivat yhteisen kuorma-auton. Serkuksilla oli oman työnsä rinnalla lossinhoitourakka TVH:lta. Vuosi yrityksen perustamisen jälkeen TVH, nykyinen Destia, tarjosi Nestori Pääkölle vakituista autonkuljettajan paikkaa. Nestori luopui yhteisestä liikennelupaosuudesta ja Veini Heikkilä jäi yksityisyrittäjäksi. Tärkeimmät työnantajat tuohon aikaan olivat TVH sekä yksityinen sektori. Talvisin pääsiallinen tulonlähde oli auraus. Kesällä työ oli keskeneräisten teiden rakentamista, korjausta sekä erilaisten kuljetustilausten hoitamista.

Vuonna 1983 Veini Heikkilä jäi sairaseläkkeelle, eikä hän saanut enää palata yrittäjäksi. Vesa Heikkilä, joka oli vuotta aiemmin saanut oman liikennelupansa, hoiti Veinin yrityksen työt ja ajot vuoteen 1984 asti. Samana vuonna Veini Heikkilä luovutti yrityksen pojalleen Vesa Heikkilälle.
Vesa Heikkilä sai ulkomaanluvat 3/1995 ja pian sen jälkeen työtarjouksen Lemminkäiseltä kahdelle autolle ja pyöräkoneelle Tanskaan. Kahdessa viikossa Vesan tuli tehdä päätös lähdöstään ja muuttaa sora-auto vaihtolava-autoksi. Työ valmistui kahta tuntia ennen Tanskaan lähtöä. Näin Vesa käänsi nokan kohti tuntematonta. Samaan aikaan, kun osa kalustosta oli Tanskassa, ulkomaan liikennettä harjoitettiin myös Ruotsissa ja Venäjällä. Tanskasta viimeinen erä kotiutui vuonna 2001. Vuosien saatossa yrityksen toiminta on laajentunut niin kuljetus- kuin maanrakennuspuolella. 

Vuonna 2017 yrityksessä tehtiin sukupolvenvaihdos, jossa Vesan poika Petri Heikkilä otti vetovastuun yrityksestä. 
Tällä hetkellä yrityksen työt koostuvat yksityisten henkilöiden kanssa tehtävistä sopimuksista aina suurten yhtiöiden kanssa vuosia kestäviin sopimuksiin. Kuljetus VH Heikkilä Oy on tehnyt yhteistyötä YIT:n kanssa teiden talvikunnossapidossa Hämeen tiehoitopiirin alueella ajalla 2005-2017, sekä Rovaniemen alueella ajalla 2007-2017. Kuljetus VH Heikkilä Oy on tehnyt yhteistyötä myös Destian kanssa teiden talvikunnossapidossa Pohjois-Suomessa ajalla 2013-2020.

Yhteystiedot

kuljetus heikila logo web

Kuljetus VH Heikkilä Oy

Puolaharjuntie 7 a
98500 Pelkosenniemi

Petri Heikkilä 0400-395 596

Hinauspäivystys 040-1313 100

 

lk logo

 

Sijainti

Facebook

Copyright © 2024 Kuljetus VH Heikkilä Oy.

 

lk logo

AAA logo 2018 FI transparent