AAA logo 2018 FI transparent

posti(at)kuljetusheikkila.com

Yritys

Kuljetus VH Heikkilä Oy:n pyörät pyörähtivät liikkeelle vuonna 1956, kun serkukset Veini Heikkilä ja Nestori Pääkkö hankkivat yhteisen kuorma-auton. Serkuksilla oli oman työnsä rinnalla lossinhoitourakka TVH:lta. Vuosi yrityksen perustamisen jälkeen TVH, nykyinen Destia, tarjosi Nestori Pääkölle vakituista autonkuljettajan paikkaa, ja hän luopuikin yhteisestä liikennelupaosuudesta. Näin Veini Heikkilä jäi yksityisyrittäjäksi.
Tärkeimmät työnantajat tuohon aikaan olivat TVH sekä yksityinen sektori. Talvisin 
pääsiallinen tulonlähde oli auraus. Kesällä työ oli keskeneräisten teiden rakentamista, korjausta sekä erilaisten kuljetustilausten hoitamista.

Vuonna 1983 Veini Heikkilä jäi sairaseläkkeelle, eikä hän saanut enää palata yrittäjäksi. Vesa Heikkilä, joka oli vuotta aiemmin saanut oman liikennelupansa, hoiti Veinin yrityksen työt ja ajot vuoteen 1984 asti. Samana vuonna Veini Heikkilä luovutti yrityksen pojalleen Vesa Heikkilälle.
Vesa Heikkilä sai ulkomaanluvat 3/1995 ja pian sen jälkeen työtarjouksen Lemminkäiseltä  kahdelle autolle ja pyöräkoneelle Tanskaan. Kahdessa viikossa Vesan tuli tehdä päätös lähdöstään ja muuttaa sora-auto vaihtolava-autoksi. Työ valmistui kahta tuntia ennen Tanskaan lähtöä. Näin Vesa käänsi nokan kohti tuntematonta. Samaan aikaan, kun osa kalustosta oli Tanskassa, ulkomaan liikennettä harjoitettiin myös Ruotsissa ja Venäjällä. Tanskasta viimeinen erä kotiutui vuonna 2001. Vuosien saatossa yrityksen toiminta on laajentunut niin kuljetus- kuin maanrakennuspuolella. 

Vuonna 2017 yrityksessä tehtiin sukupolvenvaihdos, jossa Vesan poika Petri Heikkilä otti vetovastuun yrityksestä. Tällä hetkellä yrityksen työt koostuvat yksityisten henkilöiden kanssa tehtävistä sopimuksista aina suurten yhtiöiden kanssa vuosia kestäviin sopimuksiin.
Yritys on ollut muunmuassa YIT:llä Etelä-Suomessa Hämeen tiehoitopiirin alueella teiden talvihoidossa vuodesta 2005 kevääseen 2017. Heikkilä ja YIT tekivät yhteistyötä
teiden talvihoidon merkeissä myöskin Rovaniemen alueella, vuodesta 2007 kevääseen 2017.
Yritys on myös ollut Destialla teiden talvihoidossa pohjois-suomessa vuodesta 2013. Tällä hetkellä yrityksellä on Destian kanssa sopimus kahdesta tienhoitolinjasta.

Yhteystiedot

kuljetus heikila logo web

Kuljetus VH Heikkilä Oy

Puolaharjuntie 7 a
98500 Pelkosenniemi

Petri Heikkilä 0400-395 596
Vesa Heikkilä 040-527 3776

Hinauspäivystys 040-1313 100

 

lk logo

AAA logo 2018 FI transparent

Sijainti

Facebook

Copyright © 2020 Kuljetus VH Heikkilä Oy.

 

lk logo

AAA logo 2018 FI transparent